Hej och Välkommen till min värld!

Hejsan alla (mest troligt inte så många) läsare!
Första inlägget på denna nya blogg! Har jobbat stenhårt hela dagen på att fixa en skön design och jag kan tala om att jag är riktigt nöjd! Hoppas ni gillar den också! (Feedback uppskattas!) Jag hade tänkt inleda med ett långt inlägg om mig själv, vad jag kommer skriva om och varför! Lite kort info finns här på sidan men jag tänkte dyka in i det lite mer grundligt!
 
Vem är jag?
Vicki Jacobson heter jag! Jag är 19år gammal, bosatt utanför Umeå i Norrland! Jag tog studenten nu i somras efter att ha läst 3år estetisk med inriktning musik! Jag lever just nu i en villa med min mamma, min pappa, min syster och en katt vid namn Tusse! Dock så lämnar jag detta hem om 2 veckor för att bosätta mig i en egen lägenhet. Jag har en pojkvän vid namn Dennis och vi har varit tillsammans i drygt 2 och ett halvt år! Jag har många glödheta passioner här i livet. Musik, Fotografering, Hästar, Hårvård och Engelska står högt upp på listan tillsammans med, det som ligger bakom denna blogg, Tv-Spel, Data-Spel, Böcker, Comic Books, Serier, Filmer och Cosplay. Så när dagen inte ockuperas av jobb, pojkvän eller vänner så hittar ni mig garanterat bakom dataskärmen, framför tv:n, framför en bra bok, sjungandes eller bakom kameran. Är jag inte på hemmaplan så är jag garanterat i England och röjer! Det är mitt absoluta favoritställe i världen och förhoppningsvis så hinner jag flytta dit innan livet blir allt för allvarligt!
Varför startade jag denna blogg?
Enda sen det blev populärt med bloggar har jag nog startat fler bloggar än vad som kan räknas med fingrar och tår. Både för att jag tycker att det är sjukt roligt med webbdesign men också för att jag inte lyckas hitta nått spännande att skriva om. Just nu har jag en väldigt privat blogg då jag skriver om personliga och oftast jobbiga tankar, vilket är mest till för mig själv. Därför bestämde jag mig för att göra något av alla mina passioner och starta en blogg för att få skriva mina tankar om böcker, spel, filmer osv i alla dess former. Jag har testat på allt från fotobloggar till modebloggar och jag vet inte riktigt allt, men denna gången känns det bra och taggat! Jag hoppas även att det ska ge mig en extra push att faktiskt använda mina kreativa sinnen och orka t.ex. läsa mer och oftare!
Vad har du för datorer och konsoller?
Kan tyckas vara intressant tror jag! Jag införskaffade i somras en Spel-dator från Infinity serien som jag är otroligt nöjd med! Utöver det har jag en MacBook Pro -10 som jag använder främst när jag inte spelar spel! Har alltid föredragit Mac men tyvärr håller det ju inte till gaming, så den används främst till bilder/redigering och övrigt surfande!
När det kommer till konsoller så är jag STOLT att erkänna att jag sitter och spelar främst på ett PlayStation 2! Nu blev det säkert kalabalik framför tvsofforna där hemma! "Hon kan ju inte kalla sig för nörd om hon bara har ett Ps2", men jo för tänk det kan jag! Jag älskar Tv-Spel och i nuläget mäter Ps2 upp till alla mina behov, och det har främst med ren skär snålhet att göra faktiskt! Jag har en benägenhet att alltid ligga 1 steg bakom när det gäller konsoller just för att priset sjunker rejält! Men eftersom Ps4 börjar dyka upp på marknaden snart så känner även jag att det börjar bli dags för en uppgradering till en Ps3, mest för att jag börja känna mig sugen på lite av de nya Ps3 spelen som kommit ut. Utöver det så äger jag ett Gamecube som sällan används nu för tiden. Köpte det främst för att kunna spela Zelda!
Preferenser Tv-Spel/Data-Spel?
När jag sitter vid datorn är det främst Sims 3 och DotA som gäller i nuläget, men jag är sen länge tillbaka även en World of Warcraft spelare, men spelar tyvärr inte för tillfället pga. brist på pengar, bra guild och bra server. Får se om jag återvänder till nästa expansion! Tv-Spel så är jag faktiskt främst för barn/nostalgispel om jag får välja. Jag älskar spel som Spyro och Rayman, men även jag måste förr eller senare avancera så jag har under sommaren varit på jakt efter en hög olika Ps2 spel, därav denna blogg också!
Preferenser Böcker/Filmer/Serier?
Jag är Die Hard Harry Potter och Lord of the Rings fan. Mitt liv kretsar en stor del runt om dessa magiska världar. Jag läser mest Fantasy, men tråkig som jag är så är jag en sån som gärna läser om böcker jag redan läst och gillade än att hitta nya, vilket jag hoppas denna blogg kan hjälpa mig med! Min favoritbok är överlägset The Hobbit, som jag läst säkert ett 20-tal gånger! Det viktiga att veta om mig är att jag ALLTID läser på Engelska, då jag är lika trygg på det som Svenska och är otroligt facinerad av det! Inom Tv-Serier så älskar jag Game of Thrones, Doctor Who, Big Bang Theory och Sherlock!
Preferenser Comic Books?
Då utbudet inom Comic Books i Sverige är otroligt snålt har jag fått nöja mig med det jag lyckas få händerna på, men jag älskar Umbrella Academy och True Lives of the Fabulous Killjoys! Självklart så hittade jag till dessa via att My Chemical Romance är mitt favoritband och Gerard Way som var sångare har skrivit båda dessa serier! Men jag skäms inte alls för det utan tackar mer för att jag har fått ta del av dem pga av det. För mig är dessa 2 serier precis vad Comic Books innebär och ska innebära. Det är random, man vet inte riktigt vad som händer, bara att det är så himla bra! Utöver det är The Watchmen en självklar favorit, men det är ju en klassiker!
Cosplay?
Nån av er som hittar hit tänker säkert "Cosplay, vad är det?" Cosplay är förkortning av Costume Play, dvs att man klär ut sig, och då handlar det främst om en karaktär från en bok/film/serie/spel som man gillar! Det kommer ifrån Japan till att börja med och då handlade det främst om att klä ut sig till Manga/Anime karaktärer men allt eftersom det spred sig till resten av världen så breddade det sig! Jag har personligen inte cosplayat så mycket, men jag besökte detta år Comic Con i London både i Maj och Oktober. I Maj var jag inte så förberedd utan jag gick klädd som en Hogwartselev. Redan efter den dagen bestämde jag mig att nästa gång skulle det vara annorlunda, så nu i Oktober så cosplayade jag som Khaleesi/Daenerys Targaryen från Game of Thrones och det var fantastiskt roligt! Både att sy/göra kostymen, men att vara henne och bli uppmärksammad! Jag satsar i nuläget på att ta mig ner till NärCon i Stockholm tills i Januari, håller tummarna för att ekonomin håller!
 
Det där kändes som ett rejält första inlägg och det känns som att jag täckte det flesta frågetecknen! Om du har någon övrig fråga om mig eller nått annat nördigt så är det bara att skriva! Vill alltid ha feedback!
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0